Supliment inovator pentru reglarea glicemiei

Ce plante contine Diabivatin Forte si care sunt beneficiile care le aduce organismului?

 

Momordica Charantia

Regăsită în Familia Cucurbitaceae și cunoscută sub numele de castravete amar, momordica charantia crește în zonele tropicale din Amazon, Africa de Est, Asia, India, America de Sud și Caraibe și este cunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății.

Având un conținut bogat de peptide, momordicină și acizi de tip oleanolic, dar și proteine, glicozide, saponine, minerale, vitamina A și C, momordica charantia ori castravetele amar se regăsește în compoziția Diabivatin Forte și are rolul de a reduce nivelul de glucoză din sânge. Conform studiilor efectuate de-a lungul timpului, se pare că acest ingredient crește utilizarea glucozei de către ficat și scade gluconeogeneza prin inhibarea a două enzime și anume glucoză-6-fosfatază și fructoză-1 și 6-bisfosfatază. De asemenea, îmbunătățește oxidarea glucozei prin activarea glucozo-6-fosfat dehidrogenazei. Mai mult de atât, sporește eliberarea de substanță a pancreasului, dar și de creștere a celulelor beta producătoare de substanță a pancreasului.

Printre altele, momordica este recomandată pentru persoanele diagnosticate cu diabet de tip doi, întrucât are rol în conservarea celulelor β pancreatice şi a funcţiilor acestora. De asemenea, întârzie sau chiar revine neuropatia ce este indusă de diabet, întrucât acționează precum antioxidanții și previne dezvoltarea e anomalii funcționale ce sunt cauzate de diabet zaharat.

 

Afin

Afinul este un ingredient ce face parte din Diabivatin Forte și este benefic pentru persoanele diagnosticate cu diabet, întrucât are proprietăți hipoglicemiante, dar și un conținut bogat de antioxidanți, acid elagic, fibre, vitamina A, B, C și E, tanin, ricolina, flavonoizi, pectine, mirtilina, zaharuri, acizi organici, glucochinină și anticianină.

Datorită conținutului ridicat de glucochinină, afinul reduce nivelul de zahăr din vasele de sânge, ceea ce înseamnă, implicit, că reduce dependența de substanță a pancreasului. Mai mult de atât, conținutul însemnat de mirtilină și neomirtilină determină afinul să aibă acțiune hipoglicemiantă și să producă o hipergeneză la nivelul celulelor beta.

Cu un conținut bogat de vitamina B și C și având efecte antidiabetice, afinul este excelent pentru bolnavii de diabet, întrucât nu doar că reduce cantitatea de zahăr din sânge, însă stimulează funcționarea pancreasului.

 

Dud

Cunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului uman, dudul (Morus alba ori Morus nigra) se regăsește în compoziția Diabivatin Forte, întrucât are efecte antidiabetice, astringente, hipoglicemiante.

Mai exact, dudul ajută menținerea nivelului glicemiei sub control, întrucât potrivit cercetărilor efectuate de-a lungul timpului, extractul de dud alb nu doar că reduce valorile glicemiei, însă reduce absorbția glucozei după masă, la nivelul intestinului subțire și îmbunătățește metabolismul glucidic. De asemenea, acesta sporește secreția de substanță de către pancreas.

 

Teacă de fasole

Un alt ingredient regăsit în Diabivatin Forte este teaca de fasole ale cărui proprietăți sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Cu un conținut însemnat de vitamina C, tripoftan, minerale și aminoacizi, aceasta este deosebit de benefică pentru persoanele care suferă de diabet.

Teaca de fasole nu doar că are efect remineralizant, însă scade nivelul de zahăr din sânge și reglează secreția de substanță a pancreasului în cazul diabeticilor. Mai mult de atât, acest ingredient asigură funcționarea optimă și regenerarea pancreasului și a splinei și, mai mult de atât, stimulează producția de substanță a pancreasului grație vitalizării funcției acestuia.

 

Ciuperca Reishi

Reishi sau Ganoderma Lucidum este un ingredient minune regăsit în Diabivatin

Forte, fiind o sursă excelentă de proteine, vitamine, aminoacizi, polizaharide, triterpene, acizi grași și alcaloizi, dar și beta-glucani, astfel că are rolul de a reduce nivelul de zahăr din sânge și de a reface funcțiile pancreasului, dar și nivelul de colesterol din sânge și cantitata de grăsimi.

De asemenea, o altă caracteristică importantă a acestei ciuperci este faptul că este o sursă excelentă de antioxidanți și ajută la eliminarea și neutralizarea radicalilor liberi, ce afectează pancreasul și care în final duce la apariția diabetului.

 

Aronia

În ciuda faptului că nu este foarte cunoscută în România, aronia se regăsește în compoziția Diabivatin Forte și este o sursă excelentă de antioxidanți, nutrienți și vitamine, fiind extrem de benefică pentru pacienții de diabet.

Aronia, care produce fructe roșii sau negre este eficient în tratarea diabetului, întrucât reduce nivelul de zahăr din sânge și ajută la menținerea unui greutății în limite normale. De asemenea, fructele de aronia sunt hipotensive și au un conținut bogat de inulină, fiind indicate persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet. De asemenea, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale, acestea sunt antioxidante, astfel că ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Go top